Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Η συνέντευξη της Μερόπης Κατσάνου στην εφημερίδα "κοινωνική"

0 σχόλια
Η Μερόπη ρωτήθηκε για το δάνειο.... (10-02-2010)

"...Πριν ένα χρόνο , περίπου, στις ανακοινώσεις του Δημάρχου, και στα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου διαβάζαμε:
"50.000.000 ευρώ το τεχνικο πρόγραμμα του Δήμου Κορυδαλλού..." Περιλαμβάνονταν:
ΓΚΑΡΑΖ, ΛΑΤΟΜΕΙΑ που θα μετατραπούν σε αθλητικά κέντρα... μεγάλα σχέδια,που θα άλλαζαν την πόλη, διασφαλισμένοι πόροι που διεκδικήθηκαν και δήθεν οριστικά «κερδήθηκαν» από την κεντρική εξουσία...
Από τότε, από πέρυσι, στο τεχνικό πρόγραμμα, είχα επισημάνει καταψηφίζοντας: ότι η εικόνα, δυστυχώς, δεν παρουσιάζει καμία συνάφεια σε σχέση με τις διαρκείς πανηγυρικές αναφορές της πλειοψηφίας.
Και είχα μιλήσει για τις πραγματικές δυσκολίες, που αποκαλύπτονταν στο μέσον της θητείας της.

Το συνολικό χρέος του Δήμου πλέον πλησιάζει μέσα στο 2010 (και πιθανόν να υπερβεί) το 150% του ετήσιου οικονομικού κύκλου.

Δεν είναι μόνο ότι εγκαταλείφθηκαν όλοι οι «μεγάλοι στόχοι» τους οποίους είχε θέσει και υποσχεθεί η ίδια η Δημοτική Αρχή.
Αλλά, με δεδομένο ότι κάθε χρόνο υλοποιείται σταθερά κάτω από το 30% του συνολικού τεχνικού προγράμματος και ο δανεισμός αυξάνει, χωρίς να πηγαίνει σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, εδώ έχουμε τον ορισμό της χρεοκοπίας.

Απουσία οράματος, υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης.

Την ίδια στιγμή που μιλούν για νοικοκύρεμα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι σύντομα με την πολιτική που γίνεται είναι αναγκασμένοι να δανειστούν και πάλι.

Σημειώνω εδώ, ότι ο κύριος Κασιμάτης, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, στην συγκεκριμένη μου ερώτηση, αν είμαστε δηλαδή αναγκασμένοι (και μάλιστα πολύ γρήγορα) να προχωρήσουμε στην λήψη νέου μεγάλου δανείου, απέφυγε να απαντήσει.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να αποφύγει την ευθύνη του, υποστηρίζει ότι παρέλαβε την χρεοκοπία. Ενώ πρόσφατα, ανακάλυψε και την θέση ότι το χρέος που παρέλαβε ήταν ακόμη μεγαλύτερο από ότι αρχικά ανέφερε ο ίδιος.

Προσθέτω, δυστυχώς, δεν ενημερώνει κανέναν, ποιοί είναι οι διακανονισμοί των τόκων και εάν το κεφάλαιο για τα δάνεια που υπέγραψε επιστρέφεται αναλογικά ή με κάποια κλιμακωτή αύξηση. Κάτι το οποίο θα σημαίνει δυσβάστακτο μελλοντικό βάρος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι λαϊκισμός να διατυμπανίζει κανείς ότι δεν έχει αυξήσει τα Δημοτικά τέλη. Όταν δανείζεται, ακόμα και για να διακανονίσει την ΕΥΔΑΠ. Την οποία φυσικά πληρώνουν τελικά όλοι οι πολίτες με τόκο..."

Όλες οι απαντήσεις της Μερόπης στις ΕΙΚΟΝΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

κλικ ============= Η εφημερίδα "κοινωνική" "το φαινόμενο 16χρονη πόλη" (ανάρτηση)

Labels